Riemer na RSC Anderlecht – Union SG: “Zo terugkomen na twee individuele fouten”

Riemer na RSC Anderlecht – Union SG: “Zo terugkomen na twee individuele fouten”

28 januari - 23:29
48

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, blikt terug op het 2-2 gelijkspel tegen koploper Union SG in de Jupiler Pro League. Riemer uit zich vooral lovend over de getoonde mentaliteit van Anderlecht tegen Union.

Riemer is zeer te spreken over de getoonde mentaliteit van Anderlecht tegen Union. “Het was ontzettend fijn voor mij om de mentaliteit van mijn spelers te zien in het team. Dat is voor mij het belangrijkste wat ik uit deze haal. Dat als je na twee individuele fouten terug kan komen van 0-2, tegen een team dat heel zelden punten weggeeft. En je bent toch in staat om jezelf terug te vechten en geloof houdt tot de 90e minuut”, deelt Riemer aan Het Laatste Nieuws.

Riemer geeft aan dat de getoonde mentaliteit van Anderlecht hem meer waard is dan een overwinning op Union. “Soms is die boost in mentaliteit meer waard dan twee extra punten op de ranglijst. Hoe de spelers het geloof hebben gehouden nadat we met 0-2 achterstonden is zeer positief”, deelt de oefenmeester van Anderlecht.

Riemer sluit af door te melden dat Anderlecht eigenlijk voor de winst ging tegen Union. “We wilden winnen vandaag, dat was het doel. We zijn niet blij met een gelijkspel, maar als je met 0-2 achterstond, dan moet je ook realistisch zijn. Dat we vandaag teruggekomen zijn is een sterke prestatie van het team”, besluit Riemer.