UPDATE: 'Sonko op weg naar België, KAA Gent haalt Zweed in huis'

UPDATE: 'Sonko op weg naar België, KAA Gent haalt Zweed in huis'

28 januari - 14:23 Laatste update: 18:17
48

Momodou Lamin Sonko lijkt steeds dichter bij een overgang naar ons land te staan. Club Brugge toonde verregaande interesse, maar het is nu KAA Gent dat de jonge flankaanvaller in huis haalt.

Althans, dat beweert de Italiaanse journalist Luca Bendoni. Club Brugge werd al meermaals gelinkt aan het goudhaantje van BK Häcken en leek dicht bij zijn komst te staan. De Buffalo's hebben volgens Bendoni echter eerder een akkoord bereikt met Häcken.

Gent betaalt naar verluidt zo'n acht miljoen euro oor de flankaanvaller. De Zweed kan begin volgende week richting ons land trekken om de medische testen af te ronden en zijn handtekening te zetten onder een contract.

Bij Gent zal Sonko onder andere het vertrek van Malick Fofana moeten opvangen. Gent haalde ook al Franck Surdez en Daisuke Yokota in huis, maar met Sonko komt daar nu toch nog een extra flankaanvaller bij.

UPDATE: Ook Het Laatste Nieuws bevestigt nu dat Club Brugge niet langer in de race is voor Sonko. De Zweed lijkt op weg naar KAA Gent, dat zo'n acht miljoen euro zal betalen voor het talent.

UPDATE: Er bestaat nog maar weinig twijfel over dat Sonko binnenkort zal worden voorgesteld bij KAA Gent. Fabrizio Romano meldt alvast dat hij op weg is naar ons land.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.