Mazzu voelt stilaan nattigheid: Als beslissingen vallen, zullen die eerlijk zijn

Mazzu voelt stilaan nattigheid: "Als beslissingen vallen, zullen die eerlijk zijn"

28 januari - 11:05
3

Er pakken zich donkere wolken samen boven Mambourg aan het begin van 2024. Na een 4-1-oplawaai bij Royal Antwerp FC zadelde Club Brugge Sporting Charleroi zaterdagavond met eenzelfde score op. Bovendien keert het publiek zich steeds nadrukkelijker tegen de eigen ploeg. Felice Mazzu beseft dat er snel gewonnen moet worden.

Tegen Club Brugge verliezen is uiteraard geen schande voor een club als Charleroi, al doet 1-4 in eigen huis uiteraard pijn. Mazzu zag een klasseverschil. "We hebben tegen een hele goede tegenstander gespeeld. Aan de bal ben ik nog tevreden over mijn team, zonder bal minder. We waren te vriendelijk in de duels", luidt zijn analyse bij Sporza.

Van hun laatste elf wedstrijden konden De Zebra's er slechts twee winnen. Daardoor zijn ze in de stand afgegleden naar de twaalfde plek, nét boven de rode streep die de laatste vier veroordeelt tot de Degradatie Play-Off. Als RWDM zondag zou winnen, wippen de Brusselaars echter over Charleroi. "De twee matchen die er nu aankomen, zijn van groot belang voor ons", gaat Mazzu het onderwerp 'degradatie' niet langer uit de weg. Deze woensdag ontvangt zijn ploeg KAS Eupen, de zaterdag erop wacht een verplaatsing naar KV Kortrijk.

In zulke omstandigheden wordt het een trainer vaak heet onder de voeten, zelfs eentje die in Charleroi een enorme nalatenschap heeft opgebouwd. Mazzu weet maar al te goed dat ook zijn rijk eindig is. "Ik blijf mijn job met veel gretigheid uitvoeren. En als er beslissingen moeten genomen worden, zal dat eerlijk gebeuren", hint hij al naar een mogelijk ontslag.