Debast keurt gedrag van Anderlecht-fans nu wél af: 'Ik reageerde emotioneel'

Debast keurt gedrag van Anderlecht-fans nu wél af: 'Ik reageerde emotioneel'

26 januari - 20:10
55

Tijdens de derby tussen RSC Anderlecht en Union SG liep het alweer fout af met de bezoekende fans en werd de wedstrijd even stilgelegd nadat Anthony Moris meermaals werd bekogeld door de Anderlecht-fans. Zeno Debast nam het aanvankelijk op voor de fans, maar spreekt nu toch andere taal.

Na de partij gaf Debast nog aan dat zulk gedrag "geaccepteerd moet worden". De verdediger leek er aanvankelijk niet al te zwaar aan te tillen. "Het is niet dat er gewonden zijn gevallen. We moeten er geen drama van maken dat er een bekertje op het veld gegooid werd", klonk het toen. Op Instagram komt hij nu echter met een andere reactie.

Op zijn eigen social media keurt het jeugdproduct van paars-wit het gedrag van zijn eigen fans nu wél af. 'Ik reageerde emotioneel na een verloren derby', begon hij. 'Het gooien van voorwerpen op het veld valt nooit goed te keuren. Ik begrijp de frustraties, maar dit gedrag helpt ons niet', aldus de verdediger.

Anderlecht kan komende zondag alvast sportieve revanche nemen. Dan mogen de Brusselaars in eigen huis Union zelf ontvangen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.