Disciplinaire Raad beslist: Anderlecht-Genk moet wel degelijk herspeeld worden

Disciplinaire Raad beslist: Anderlecht-Genk moet wel degelijk herspeeld worden

26 januari - 16:47 Laatste update: 19:26
341

KRC Genk heeft haar slag thuisgehaald: het uitduel bij RSC Anderlecht zal moeten worden herspeeld. Dat heeft de Disciplinaire Raad beslist.

Na de veelbesproken strafschopfase in Anderlecht-Gent, de laatste wedstrijd uit 2023, is er al veel inkt gevloeid. Genk oordeelde dat de spelregels foutief waren toegepast, waardoor het aangewezen is om die partij te laten herspelen. Zo staat dat namelijk in het bondsreglement. Alleen oordeelde het Professional Referee Department daar anders over. Zij zagen een 'menselijke fout' van VAR Jan Boterberg, die Yari Verschaeren naar eigen zeggen niet had zien inlopen. Dat bevestigde hij ook in de beroepsprocedure van afgelopen week.

De Disciplinaire Raad is Genk nu ter hulp geschoten. Eerst en vooral verklaarde het zichzelf bevoegd om de materie te behandelen, wat voor de Limburgers al een stap in de juiste richting was. Vervolgens oordeelde de Raad dat er wel degelijk een fout is gemaakt in de toepassing van het reglement. Daarom is de beslissing genomen om het duel te herspelen. Wanneer dat moet gebeuren, is voorlopig nog niet duidelijk.