'Prince of Anfield' gaat in op opvolging bij Liverpool: Nog geen antwoord op

'Prince of Anfield' gaat in op opvolging bij Liverpool: "Nog geen antwoord op"

26 januari - 15:24

Xabi Alonso wordt door de voetbalwereld naar voren geschoven als droomkandidaat om Jürgen Klopp op te volgen bij Liverpool. De Duitser maakte vrijdag bekend na dit seizoen te stoppen als trainer van de Engelse topclub. Bij Bayer Leverkusen legt hij momenteel, samen met Victor Boniface onder meer, het vuur aan de schenen van Bayern München.

Tijdens de persconferentie van Bayer Leverkusen voorafgaand aan het duel met Borussia Mönchengladbach duurt het niet lang voordat er gevraagd wordt naar het aangekondigde vertrek van Jürgen Klopp bij Liverpool. Voor velen geldt Xabi Alonso als de droomopvolger van de Duitser. In Engelse media wordt er zelfs naar hem gerefereerd als 'Prince of Anfield'. 

Alonso vindt het niet gek dat er nu naar hem wordt gekeken, bekent hij. "Het kwam voor mij wel als een verrassing dat Klopp stopt. De speculatie is normaal. Maar wat Jürgen heeft gedaan bij Liverpool, daar heb ik veel respect en bewondering voor. Hij heeft een enorme binding met de fans daar."

Het achterste van zijn tong laat de oud-speler, die in totaal 210 duels voor Liverpool speelde, niet zien. Op de vraag of hij uit kan sluiten dat hij Klopp gaat opvolgen, moet hij een antwoord schuldig blijven. "Eerlijk gezegd heb ik daar geen antwoord op. Mijn focus ligt nu op Bayer Leverkusen. Ik ben zeer gemotiveerd om hier te slagen. Ik ben tevreden. Tevreden met het elftal en met de club. Mijn focus ligt voor nu op de wedstrijd van morgen tegen Gladbach."