Mislintat kritisch op Ten Hag wegens falen Sancho: ''negatief door verrast''

Mislintat kritisch op Ten Hag wegens falen Sancho: ''negatief door verrast''

26 januari - 09:40 Laatste update: 10:10
1

Sven Mislintat is blij met de terugkeer van Jadon Sancho naar Borussia Dortmund. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax deelt een stevige sneer uit aan Erik ten Hag, die bij Manchester United niet het beste uit de 23-jarige buitenspeler wist te halen.

Mislintat was als hoofdscout nauw betrokken bij de komst van Sancho naar Dortmund in 2017. Dat de Engelsman nu weer op huurbasis is neergestreken bij Die Schwarzgelben maakt de Duitser blij. "Jadon moet je halen. Hij is een sensationele jongen en heeft een goed hart. Bovendien is hij een absolute verschilmaker in de Bundesliga als hij weer in zijn ritme komt", vertelt hij bij Sky Sport.

"Als je zo'n speler kunt halen en je budget laat het toe, dan is het een no-brainer", vervolgt Mislintat. Dat Sancho bij Manchester United geen succes werd, zorgt voor grote verbazing. "Ik ben negatief verrast dat Erik ten Hag hem niet wist te raken, want Manchester United zou ook geprofiteerd hebben van zijn kwaliteiten. Ik ben blij dat hij terug is bij Dortmund."

Mislintat blikt ook terug op de komst van Sancho in 2017 en onthult dat er forse concurrentie was. "Bayern München deed een maximale inspanning om de deal op het laatste moment te kapen. Maar Jadon, en dat toont zijn kwaliteit, dacht daar geen seconde over na. Hij hield zich aan zijn belofte."

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1176223/inter-lijkt-handtekening-dumfries-te-kunnen-vergeten-topclubs-tonen-interesse.html