Voormalig RSCA-talent Kawaya (27) hangt schoenen aan de haak: Tijd voor pensioen

Voormalig RSCA-talent Kawaya (27) hangt schoenen aan de haak: "Tijd voor pensioen"

25 januari - 19:05
4

Voormalig talent van RSC Anderlecht Andy Kawaya heeft donderdag aangekondigd op Instagram dat hij stopt met voetballen. De voormalig Belgisch jeugdinternational zat sinds deze zomer zonder club en kampt met problemen aan de rug.

Kawaya werd gezien als groot talent bij Anderlecht en maakte in september 2013 zijn debuut voor het eerste elftal van Paars-Wit. Tot vaste titularis schopte de aanvaller het echter niet en ging daarom in 2016 op huurbasis naar Willem II, op zoek naar meer spelminuten.

Nadien volgde er passages bij KV Mechelen en Avellino, alvorens naar de lagere reeksen in Spanje te trekken. Na 10 jaar  profvoetbal is het echter welletjes geweest voor de ondertussen 27-jarige aanvaller. "Na 23 jaar in het voetbal, waarvan 10 jaar als profvoetballer, is het tijd om met pensioen te gaan en een nieuw pad in te slaan", zegt Kawaya op Instagram.

De voornaamste reden is naar verluidt een aanslepend rugprobleem. "Vanaf september 2021 hield een hernia mij lange tijd van de velden. Ik kon na een operatie doorgaan, maar in augustus drong een nieuwe operatie zich op. Ik wil mijn gezondheid in de toekomst niet meer in gevaar brengen en heb daarom besloten om te stoppen met profvoetbal op 27-jarige leeftijd", aldus Kawaya.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andy Kawaya 🐺 (@akawaya11)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.