Vermeerloos Antwerp wint van Leuven en gaat na spannend slot door in Croky Cup

24 januari - 22:35 Laatste update: 22:39
12

Royal Antwerp FC heeft met 2-3 gewonnen op bezoek bij OH Leuven in de kwartfinale van de Croky Cup. Door de overwinning gaat The Great Old door naar de halve finale van de Croky Cup waar het KV Oostende treft. Namens Antwerp kwam Vincent Janssen tweemaal tot scoren en eenmaal Zeno Van Den Bosch. Namens Leuven wisten Youssef Maziz en Mathieu Maertens een doelpunt te maken.

In de kwartfinale van de Croky Cup ging Royal Antwerp FC op bezoek bij OH Leuven. De thuisploeg startte uitstekend door in de tweede minuut via Youssef Maziz op voorsprong te komen. Muja verspeelde de bal en Maziz wist vervolgens fraai over doelman Lammens heen te krullen.

Het antwoord kwam van Antwerp, The Great Old toonde zich dominant en kreeg vier minuten na het openingsdoelpunt een strafschop. Ejuke dribbelde zich door de Leuvense verdediging en werd door Schrijvers aangetikt. Janssen bedankte in de 9e minuut en tekende vanop de stip voor de gelijkmaker.

Door het doelpunt van Leuven leek Antwerp wakker geschud. Antwerp toonde zich zeer dreigend en in de 19e minuut vertaalde dit zich in de voorsprong. Keita wist zich sterk vrij te spelen tegen zijn oude ploeg en bereikte Janssen. Vanaf ongeveer twintig meter wist Janssen vervolgens zijn tweede treffer te maken.

In het restant van de eerste helft leek de honger van Antwerp wat gestild te zijn. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en er werd gerust bij een nipte voorsprong voor Antwerp. The Great Old was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft.

Leuven kwam sterk uit de kleedkamer, de ploeg liet duidelijk zien het nog niet opgegeven te hebben tegen Antwerp. Toch was het Antwerp dat in de tweede helft als eerste het net vond. In de 55e minuut viel de bal plotseling voor de voeten van Van Den Bosch, die vervolgens de bal in het doel duwde namens Antwerp.

In de volgende fase van de match tussen Leuven en Antwerp leek er geen wolkje aan de lucht voor Antwerp. De match leek over en uit, totdat Leuven in de 81e minuut plotseling de gelijkmaker maakte. Martens ontving een overgewaaide voorzet en wist vervolgens op zuivere wijze de bal in het zijnet te leggen 2-3.

Het doelpunt van Leuven zorgde voor vertrouwen bij de thuisploeg. Het slotoffensief deed Antwerp bibberen, spits Janssen kreeg zijn tweede gele kaart en hoofdtrainer Mark van Bommel kreeg geel wegens het uiten van zijn ongenoegen.

In de slotfase kon Leuven uiteindelijk toch niet meer de gelijkmaker forceren. Over de gehele match gezien was Antwerp veruit de betere ploeg, toch kreeg The Great Old het op het einde nog even benauwd tegen Leuven.