Vermeeren (Antwerp) naar Atlético? ‘Altijd plaats voor goeie voetballers’

Vermeeren (Antwerp) naar Atlético? ‘Altijd plaats voor goeie voetballers’

24 januari - 11:13
4

Het lijkt erop dat de jonge Arthur Vermeeren de kans krijgt om zijn talent te laten schitteren onder de vleugels van Diego Simeone bij Atlético Madrid. In een artikel van Het Nieuwsblad wordt gesuggereerd dat Vermeeren, net als Thibaut Courtois destijds, de overstap zou kunnen maken van de Jupiler League naar de Spaanse topclub. 

Met Courtois als voorbeeld lijkt Vermeeren goed voorbereid te zijn op zijn mogelijke nieuwe avontuur in Madrid. De krant benadrukt dan ook de gelijkenis met Thibaut Courtois, die op dezelfde leeftijd vanuit België naar Atlético kwam. 

De krant wijst ook op de mogelijkheid dat Vermeeren, als nummer 6, de komende vier maanden kan profiteren van de begeleiding van zijn landgenoot Axel Witsel en mogelijk onder de vleugels komt van de ervaren aanvoerder Koke. ‘Vermeerens naam lag in augustus 2023 nog niet op tafel, maar in Cholo-ball is er altijd plaats voor goeie voetballers die in één tijd kunnen voetballen’, lezen we.

Volgens De Gazet van Antwerpen zou er al een akkoord zijn op clubniveau. Atlético Madrid heeft naar verluidt 25 miljoen euro over voor de middenvelder. De speler en Atlético hebben nog geen akkoord, maar Vermeeren mag nu gaan onderhandelen met de club. Volgens HLN vliegt Vermeeren donderdag naar Spanje om te praten over een transfer.