Standard worstelt na jubileumnederlaag tegen Kortrijk: ‘Het was erbamelijk’

Standard worstelt na jubileumnederlaag tegen Kortrijk: ‘Het was erbamelijk’

23 januari - 18:13

Het 125-jarige jubileum van Standard en de debuutwedstrijd van Ivan Leko als hoofdcoach van de Rouches resulteerde niet in de gewenste overwinning. In een analyse van de recente nederlaag tegen Kortrijk benadrukt Philippe Albert het belang van het vinden van de opening tegen ‘zwakkere’ tegenstanders.

"Door de opening niet te vinden tegen de slechtste ploeg in de competitie, kunnen de Rouches niets claimen”, stelt Albert. Hij wijst op het niveauverschil tussen Standard en hun rivalen boven- en onderaan de ranglijst. "We moeten de fans geruststellen: ze haalden tien uit twaalf tegen RSC Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk. Maar tegen Kortrijk was het erbarmelijk.”

Swann Borsellino deelt een gelijksoortig standpunt en merkt op dat Standard niet kon profiteren van de feestelijke sfeer rond het jubileum. Hij benadrukt in RTBF dat het voetbal van Leko veel combinatie en vergt, terwijl de spelers meer instinctief handelden.

Ondanks de teleurstellende start onder Leko, gelooft Nicolas Frutos in de tactische aanpak van de Kroatische coach. Frutos suggereert dat Leko's speelstijl met snelle tegenaanvallen uiteindelijk vruchten zal afwerpen voor Standard. "Met deze nieuwe stijl komen ze er wel uit, maar we moeten effectief zijn voor het doel."