Leye enthousiast over nieuwe rol als T1 bij Seraing: “Niet geaarzeld”

Leye enthousiast over nieuwe rol als T1 bij Seraing: “Niet geaarzeld”

23 januari - 17:59 Laatste update: 18:40

In een snelle wending van gebeurtenissen werd Mbaye Leye dinsdag voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van Seraing, waarbij hij Grégory Proment vervangt. Leye, voormalig trainer van Standard en Zulte Waregem, deelde zijn vreugde over zijn aanstelling.

Leye benadrukte op de website van Seraing dat hij geen seconde twijfelde. "Ik heb niet geaarzeld om naar hier te komen." De nieuwe T1 onthulde dat de contacten begonnen zijn bij het vertrek van Proment en prees het respect in het proces.

Leye deelde enkele details over zijn snelle besluitvorming en benadrukte de positieve benadering van Mario Mendoza, de sportief directeur van Seraing. "Het gesprek dat ik met Mario had, was heel interessant”, aldus Leye. “Mensen kennen mijn manier van doen en wat ik leuk vind. De benadering was positief en ik heb niet getwijfeld." 

Leye en Mendoza zouden op dezelfde golflengte zitten. Leye gelooft dan ook sterk dat dit essentieel is voor het succes van een coach in samenwerking met een sportief directeur. “Ik weet dat we hier met z'n tweeën een klus te klaren hebben. Voor een coach is het geweldig.”