De Cuyper (Club Brugge) na winst tegen Westerlo: Een bijzondere avond voor mij

De Cuyper (Club Brugge) na winst tegen Westerlo: "Een bijzondere avond voor mij"

23 januari - 11:04 Laatste update: 11:07
7

Club Brugge won zaterdagavond comfortabel met 3-0 van KVC Westerlo. Voor Maxim De Cuyper was het een speciale avond. Hij keerde terug naar het Kuipje, waar hij kampioen werd in 1B en zijn doorbraak in eerste klasse kende.

Het weerzien met zijn voormalige club was speciaal voor De Cuyper, vooral dat met Thomas Van den Keybus. "Hij is een van mijn beste vrienden. Hem als rechtstreekse tegenstander hebben: dat was speciaal", zegt De Cuyper in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk was dit voor mij een bijzondere avond. Ik zag heel wat bekende gezichten terug."

De Cuyper vindt het belangrijk dat Brugge achterin stabiel bleef tegen Westerlo. "Als we de nul kunnen houden, weten we dat we voldoende offensieve kwaliteiten hebben om het af te maken", voegt de vleugelverdediger toe.

Club schuift na de overwinning een beetje op in de stand, maar daar wil De Cuyper niet teveel naar kijken. "We hebben dit seizoen al voldoende averij opgelopen. Wij moeten de kloof voor de play-offs zo klein mogelijk maken. En mogen dus niet meer laten liggen", besluit De Cuyper.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.