OFFICIEEL: Udinese verhuurt Diawara (ex-Jong Genk) aan Beerschot en Kuyt

OFFICIEEL: Udinese verhuurt Diawara (ex-Jong Genk) aan Beerschot en Kuyt

25 januari - 20:05

Beerschot heeft zich officieel versterkt met de diensten van Sekou Diawara. De negentienjarige aanvaller komt op huurbasis over van het Italiaanse Udinese. Op deze manier verruilt Diawara de Serie A voor de Challenger Pro League.

Diawara startte zijn voetballoopbaan in de jeugd van KAA Gent. Van de jeugdopleiding van De Buffalo’s, maakte Diawara de overstap naar de jeugd van KRC Genk. Vorig jaar maakte Diawara in de wintermercato de overstap van Genk naar Udinese.

Bij Udinese kwam Diawara nog niet voor in de plannen voor de A-ploeg. Diawara kwam voornamelijk in actie voor de Beloften van Udinese. In negen wedstrijden wist Diawara twee doelpunten te maken voor Udinese O19.

Bij Beerschot komt Diawara onder leiding te staan van de nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuyt. Diawara gaat voorin bij Beerschot de concurrentiestrijd aan met Charly Keita. Ayouba Kosiah is op dit moment nog herstellende van een gescheurde kruisband.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.