Achtste finale Afrika Cup, Nigeria, Marokko en Burkina Faso brengen JPL-gehalte

Achtste finale Afrika Cup, Nigeria, Marokko en Burkina Faso brengen JPL-gehalte

22 januari - 23:29 Laatste update: 23:56
1

De Afrika Cup 2024 is in volle gang, de groepen A en B hebben er al drie matchen op zitten waardoor een aantal landen al zeker zijn van de achtste finale van de Afrika Cup. Raphael Onyedika van Club Brugge en Alhassan Yusuf (Royal Antwerp FC) zijn door en ook Bilal El Khannouss (KRC Genk) en Tarik Tissoudali (KAA Gent) zijn met Marokko al zeker van de achtste finale. Als laatste is ook doelman Hervé Koffi (Sporting Charleroi) al zeker van de volgende ronde.

In Groep A zijn Equatoriaal-Guinea en Nigeria zeker van de achtste finales van de Afrika Cup. Onyedika en Yusuf gaan met Nigeria door naar de volgende ronde. Het is nog maar de vraag of gastland Ivoorkust doorgaat, het land staat op de derde plaats. Vier van de zes nummers drie gaan door naar de achtste finale.

In Groep B vonden er twee bizarre slotfases plaats, waardoor Ghana op het laatste moment gelijkspeelde tegen Mozambique en Kaapverdië in de slotfase gelijkmaakte tegen Egypte. Hierdoor gaan Kaapverdie en Egypte door naar de volgende ronde en is het voor het Ghana van Joseph Paintsil, Majeed Ashimeru en Denis Odoi hoogst onwaarschijnlijk dat ze doorgaan naar de achtste finale.

Alle andere landen hebben nog een derde wedstrijd te spelen. Toch zijn een aantal landen al zeker van de achtste finale van de Afrika Cup. Regerend kampioen Senegal, Mali, Guinee, Angola en Burkina Faso van doelman Koffi (Sporting Charleroi) zijn door. Deze landen hebben al 4 punten behaald en zitten zeker bij de vier besten mochten ze derde worden. Ook Marokko is al zeker van de achtste finale. Hierdoor staan El Khannouss en Tissoudali al zeker in de achtste finale.