Marokkaanse Belg Saibari genegeerd op Afrika Cup: 'Dat gaat er bij mij niet in'

Marokkaanse Belg Saibari genegeerd op Afrika Cup: 'Dat gaat er bij mij niet in'

22 januari - 23:25 Laatste update: 23 januari - 00:05
3

Ismael Saibari, de Marokkaanse Belg kwam op de Afrika Cup nog geen minuut in actie voor Marokko en daar snapt Ali Boussaboun niets van. De voormalig international van Marokko uit zijn ongenoegen in VP's Atlas Leeuwen.

Marokko speelde zondag verrassend gelijk tegen Congo op de Afrika Cup. In VP's Atlas Leeuwen krijgt Boussaboun de vraag of Saibari niet van waarde had kunnen zijn als invaller. De PSV-middenvelder zat namelijk negentig minuten op de bank, net als in de openingswedstrijd tegen Tanzania. "Ik wil zelfs nog verder gaan: ik ben het niet eens met de opstelling. Ik had Saibari vanaf het begin laten spelen", zegt Boussaboun.

"Een middenveld met Amrabat, Ounahi en Saibari: die vullen elkaar aan, want dat zijn drie middenvelders met specifieke kwaliteiten", vervolgt de voormalig aanvaller. "Ounahi is meer een spelmaker en Saibari heeft de power en drive om de ruimtes in te duiken zonder bal. Dat ontbreekt eraan: Amallah wil de bal altijd in de voeten hebben."

Boussaboun kan niet verklaren waarom Saibari geen speeltijd krijgt. "Ik heb geen flauw idee. Hij presteert in de Champions League, doet het fantastisch in de competitie en heeft belangrijke goals gemaakt. Ik heb dus letterlijk geen flauw idee waarom je hem niet zou opstellen of niet eens één minuut speeltijd zou geven. Dat gaat er bij mij niet in. Ik vind het ook heel jammer dat Driouech van Excelsior niet is meegenomen. Die had je ook heel goed kunnen gebruiken."