Spanje in rep en roer na 'schandaalzege' Real Madrid: 'We mochten niet winnen'

Spanje in rep en roer na 'schandaalzege' Real Madrid: 'We mochten niet winnen'

22 januari - 07:55
11

Spanje is in rep en roer na de controversiële overwinning van Real Madrid op Almería (2-3). Enkele uren na de wedstrijd in Estadio Santiago Bernabéu heeft de Spaanse voetbalbond alle communicatie tussen de scheidsrechter en VAR vrijgegeven.

Almería voelt zich zwaar benadeeld door de arbitrage, nadat drie VAR-ingrepen in het voordeel van Real Madrid uitvielen. De woede bij de hekkensluiter, die nog geen wedstrijd won in La Liga, was groot, ook vanwege de 0-2 voorsprong in de rust. In de honderdste minuut van de wedstrijd maakte Dani Carvajal de 3-2 voor Real.

'Verwacht niet dat we een wedstrijdverslag gaan publiceren. Alles is meer dan duidelijk', laat Almería weten in een statement. De woede bij trainer Gaizka Garitano is groot. "Normaal gesproken praat ik liever niet over scheidsrechters, maar nu ben ik woedend. Ik heb niets te zeggen. Iedereen heeft de wedstrijd kunnen zien. Mijn mening is dus waardeloos."

"Ik denk dat iemand heeft besloten dat we niet mochten winnen in Bernabéu, dát is wat er is gebeurd", aldus Almeria-verdediger Marc Pubill. Ploeggenoot Gonzalo Melero: "Ik heb het gevoel dat we zijn bestolen."

Zo'n drie uur na het laatste fluitsignaal in Madrid besloot de Spaanse bond alle communicatie tussen scheidsrechter Francisco Hernández Maeso en VAR Alejandro Hernández Hernández te publiceren. Het gaat om drie momenten: de penalty voor Real Madrid, de afgekeurde 1-3 van Sergio Arribas (Almería) en de 2-2 van Vinícius Júnior (Real Madrid).

In Spaanse media - de Catalaanse pers spreekt van een 'schandaal' - worden vraagtekens gezet bij de rol van Hernández Hernández, omdat de VAR zijn eigen mening al geeft vóórdat Hernández Maeso de beelden heeft gezien. De scheidsrechter gaat drie keer mee in het oordeel van zijn collega.

In het kamp van Real Madrid is men zich van geen kwaad bewust. "De drie beslissingen van de VAR waren correct", concludeert Carlo Ancelotti. Ook Carvajal vindt dat. "Als je rustig naar elke situatie kijkt, zie je dat alle beslissingen van de arbitrage correct waren. VAR helpt het voetbal eerlijk te zijn."

Beelden en VAR-audio van de penalty voor Real Madrid

Beelden en VAR-audio van de afgekeurde Almería-goal

Beelden en VAR-audio van de goedkeurde Real-goal

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.