Rodriguez schiet Union in het absolute slot nog voorbij STVV

21 januari - 17:54
36

Union SG heeft haar eerste wedstrijd na een regelrechte thriller succesvol kunnen afronden. Lang leek het op weg naar een 1-1 gelijkspel, maar in het absolute slot kon Kevin Rodriguez toch nog voor de 2-1 overwinning zorgen.

Union moest het zonder een pak afwezigen doen en het was dus afwachten hoe de Brusselaars voor de dag zouden komen tegen STVV. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Union tegen de Kanaries en was de thuisploeg bijzonder dominant mét grote kansen.

Een doelpunt viel er niet, al leek dat niet lang op zich te laten wachten. Die treffer viel uiteindelijk ook, maar aan de overzijde. De eerste echte kans voor de bezoekers was meteen raak via Zahiroleslam. STVV wist zich daarop ook beter in de partij te knokken, al bleven de kansen toch voor Union.

Cameron Puertas, die tweede eindigde op het Gala van de Gouden Schoen, was de grote uitblinker en maakte het Hashioka bijzonder moeilijk. De middenvelder verdiende eigenlijk ook een assist in die eerste helft, maar zijn ploegmaats kregen de bal niet voorbij doelman Coppens. Tot het absolute slot van de eerste helft dan. Ross Sykes wist net voor de pauze er toch 1-1 van te maken.

Ook in de tweede helft bleef Union dominant en hadden de Brusselaars bloed geroken. Ze bleven hevig op zoek gaan naar een – misschien wel – verdiende voorsprong. STVV wist echter een goed muurtje te metselen en leek het bij één tegendoelpunt te gaan houden.

De beste kans was zelfs nog voor Jarne Steuckers, die doelman Lindner aan het werk kon zetten. De Oostenrijkse doelman kon met een knappe redding de treffer verijdelen. Twintig minuten voor tijd gaf scheidsrechter Wim Smet de Brusselaars hoop op een treffer door een héél makkelijk gefloten strafschop te fluiten. De VAR greep echter terecht in en Smet keerde terug op zijn beslissing.

Ook daarop bleef het balbezit nog voor de Brusselaars, maar een doelpunt maken leek er niet meer in te zetten. Kevin Rodriguez dacht daar echter anders over. In het absolute slot werd het via de spits toch nog 2-1, de eindstand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.