Winterse wolven van Anderlecht: Degreef staat verst, Lapage wil opa trots maken

Winterse wolven van Anderlecht: Degreef staat verst, Lapage wil opa trots maken

20 januari - 11:30 Laatste update: 22:16

Luik twee van de Jupiler Pro League is van start gegaan. De topploegen zijn inmiddels terug van hun winterstage in het zuiden, waar niet alleen de gevestigde waarden, maar ook enkele jonge snaken het beste van zichzelf hebben gegeven. VoetbalPrimeur.be overloopt die winterse wolven, met in deze aflevering aandacht voor RSC Anderlecht.

Mohamed Bouchouari (23 jaar)
Een beetje een vreemde eend in de bijt, gezien zijn toch al gevorderde leeftijd. Op z’n 23e voetbalt Bouchouari echter nog steeds voor de beloften van RSCA. Nochtans bouwde hij al profervaring op, bij zowel Dudelange als FC Emmen. Telkens keerde de Marokkaanse rechtsachter terug naar Brussel. Stiekem moet het geloof om door te breken bij paars-wit dan toch nog intact zijn.

Tristan Degreef (18)
De frêle spelmaker is misschien wel de Future die het hardst aan de deur klopt. In de beker mocht hij dan ook al twee keer invallen. Ondanks drie selecties viel die eer hem in de Jupiler Pro League nog niet te beurt. Niet getreurd, want ook in de Challenger Pro League is het plezant. Met drie doelpunten en vier assists drukt niemand zijn stempel harder op de statistiekenbalans dan Degreef.

Amando Lapage (19)
Slechts één duel moest hij aan zich voorbij laten gaan, waardoor Lapage de meeste speelminuten telt van alle Futures. Voorlopig is hij vooral bekend als de kleinzoon van Paul van Himst, maar de jongste telg wil uiteraard zelf zijn weg uitstippelen. Qua profiel vallen ze alvast niet te vergelijken. Lapage is een grote (1,88m) en brede mandekker, die over een sterk kopspel en een strakke lange bal met rechts én links beschikt.

Luca Monticelli (18)
In de zomerse voorbereiding liet de jonge aanvaller al meermaals van zich spreken, onder meer door te scoren in oefenwedstrijden. De beloning? Een mini-invalbeurt tegen La Louvière in de Croky Cup. Voor het overige staat Monticelli wekelijks in de basis bij de beloften. Raak schieten lukte nog maar twee keer, maar de Italiaanse Luikenaar heeft uiteraard nog zeeën van tijd.

Robbie Ure (19)
Met vier goals in negen basisplaatsen heeft de Schotse zomeraanwinst zijn stempel al kunnen drukken op de Futures. In tegenstelling tot voorgangers Lucas Stassin moet hij het nochtans niet per se hebben van zijn neus voor doelpunten. Ure zorgt er in de eerste plaats voor dat zijn ploeggenoten beter tot hun recht komen. Dankzij zijn eerdere ervaring bij Rangers wordt hij omschreven als ‘echte leider’.