Alderweireld vol lof over Van Bommel: De beste trainer die ik ooit heb gehad

Alderweireld vol lof over Van Bommel: "De beste trainer die ik ooit heb gehad"

21 januari - 19:31
2

Toby Alderweireld is een grote fan van Mark van Bommel. De Royal Antwerp FC-verdediger is zelfs bang dat zijn trainer na dit seizoen vertrekt.

Alderweireld kende een bijzonder goed jaar en zag dat donderdag bekroond worden met de Gouden Schoen. Deels dankzij Van Bommel, oordeelt de verdediger. "Zonder hem had ik nooit zo'n goed jaar gehad", zegt de Antwerp-sterkhouder in gesprek met Het Laatste Nieuws over Van Bommel. "Ik maak me zelfs zorgen om volgend seizoen. Ik zou het heel erg vinden als Mark er niet meer zou zijn. Want als een coach het zo goed doet, wordt er natuurlijk aan hem getrokken."

"Mark is de beste trainer die ik ooit heb gehad, in alle facetten", gaat Alderweireld verder. "En dat meen ik echt. Hij is niet alleen een goede peoplemanager, maar hij is ook heel duidelijk. Voor elke wedstrijd heeft hij een strijdplan en weten we wat we moeten doen in balbezit en balverlies. Geloof me, veel coaches hebben dat niet."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.