Vanheusden steunt Hoefkens, maar: Komst van Leko zal ons goed doen

Vanheusden steunt Hoefkens, maar: "Komst van Leko zal ons goed doen"

19 januari - 23:30
1

Ook dit seizoen heeft Standard het weer moeilijk en lijkt een plekje in de top zes onmogelijk te gaan worden. Bij de Rouches greep men al in door afscheid te nemen van Carl Hoefkens, die wel nog steun krijgt van Zinho Vanheusden.

Hoefkens kende een moeilijk seizoensbegin bij Standard en dat leverde hem al het tweede ontslag op in zijn carrière. Toch wil Vanheusden niet de schuld leggen bij de trainer. "Hij was niet diegene die op het veld stond", klinkt het bij Le Soir. "We zijn allemaal verantwoordelijk voor het mindere seizoen", geeft de verdediger aan.

Met Ivan Leko werd er inmiddels wel al een vervanger aangesteld. Vanheusden is toch al tevreden met zijn inbreng de voorbije dagen en weken. "Hij gaf ons de wake-up call die nodig was. Hij heeft al titels gewonnen en weet ons te motiveren als geen ander", vertelt Vanheusden. "Ik ben ervan overtuigd dat zijn komst ons goed zal doen", besluit hij.

Leko en Vanheusden staan met hun Standard zaterdag tegenover KV Kortrijk. Daarna volgen nog Cercle Brugge, Royal Antwerp FC en RWDM.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.