'Transferklap dreigt voor Vertessen: Union Berlin gaat voor Oostenrijker Grüll'

'Transferklap dreigt voor Vertessen: Union Berlin gaat voor Oostenrijker Grüll'

19 januari - 10:50

Yorbe Vertessen dreigt naast zijn vurig gewenste transfer naar Union Berlin te grijpen. De Bundesliga-club lijkt de aandacht te verleggen naar Marco Grüll van Rapid Wien, meldt onder meer Sky Sport.

Vertessen wil dolgraag de overstap maken naar Union Berlin, waar hij vermoedelijk op meer speeltijd kan rekenen. PSV lag de afgelopen weken echter dwars, mede doordat coach Peter Bosz de Belg niet kwijt wil. De Eindhovense aarzeling zou Vertessen nu kunnen opbreken. Nadat Die Eisernen donderdag al een nieuwe spits presenteerden met Chris Bedia, zouden ze nu ook de pijlen richten op Grüll.

De 25-jarige Oostenrijker kan op beide vleugels uit de voeten en zelfs als centrumspits. Bij Rapid Wien opereert hij met name vanaf de linkerflank. In 23 officiële duels was hij goed voor twaalf goals en zes assists. Onder meer het Duitse Sky en het Oostenrijkse Kronen Zeitung melden dat Union Berlin al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Grüll. Alleen Rapid Wien, dat weet dat ook FSV Mainz in de race is, moet nog instemmen met een transfer.

Mocht Union aan de haal gaan met Grüll, dan lijkt dat slecht nieuws voor Vertessen. De PSV-aanvaller bevestigde na het bekerduel met FC Twente nogmaals dat hij wil vertrekken uit Eindhoven in de jacht op meer speeltijd.

Tijdens de tweede helft van vorig seizoen speelde Vertessen nog in de Jupiler Pro League. De aanvaller werd toen verhuurd aan Union SG.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.