'Guardiola ziet Leverkusen-middenvelder Wirtz als toekomstige opvolger De Bruyne'

'Guardiola ziet Leverkusen-middenvelder Wirtz als toekomstige opvolger De Bruyne'

19 januari - 10:25 Laatste update: 10:30
4

Kevin De Bruyne is weer actief op de velden bij Manchester City. Tegelijkertijd is trainer Pep Guardiola al bezig met een mogelijke opvolger voor de Rode Duivel in de toekomst: Florian Wirtz van Bayer Leverkusen.

Toch zou Guardiola moeten wachten op Wirtz. "Ik denk dat Leverkusen heel duidelijk is wat betreft Florian Wirtz. Hij wil blijven tot 2025 als er Champions League voetbal is en Alonso blijft", vertelde Christian Falk, Head of Football bij BILD en redacteur bij Caught Offside.

Wirtz zou echter wel wat mogen kosten. "Maar, er is een overeenkomst binnen de club dat hij kan vertrekken voor een minimale vergoeding van €130 miljoen (er wordt gesproken over een minimum van €150 miljoen)", zei Falk.

Guardiola zou Wirtz op verschillende manieren kunnen inzetten. "Pep Guardiola lijkt een grote fan van hem te zijn! Hij kan op meerdere posities spelen (hij is geen exacte vervanger voor Kevin De Bruyne, maar hij kan wel op deze positie spelen). Hij zou een potentiële opvolger voor De Bruyne kunnen zijn, op zijn eigen manier spelend, wat perfect past bij Guardiola", aldus Falk.

De Bruyne staat sinds 7 januari weer op het veld bij Manchester City. De Rode Duivel heeft sindsdien twee assists geleverd en ook eenmaal gescoord.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.