Openda over Leipzig: Altijd gezegd dat ik speler van topniveau wil worden

Openda over Leipzig: "Altijd gezegd dat ik speler van topniveau wil worden"

18 januari - 16:03 Laatste update: 16:09

Zaterdagavond staat in de Duitse Bundesliga het duel tussen RB Leipzig en leider Bayer Leverkusen op het programma. Een belangrijke match voor de ploeg van Rode Duivel Loïs Openda. De 23-jarige goalgetter blikt terug op zijn beslissing om voor Leipzig te tekenen en gaat in op de ambities van de club.

Openda is erg tevreden met zijn keuze voor Leipzig. "Ik wilde deze zomer een mooie transfer maken en RB Leipzig is voor mij de perfecte ploeg gebleken om beter te worden", aldus Openda in Het Nieuwsblad. "De manier waarop de ploeg speelt ligt mij heel erg", voegt hij toe.

Vorig seizoen was Openda misschien wel dé revelatie van de Franse Ligue 1. Hij scoorde maar liefst 21 doelpunten en was zo erg belangrijk voor RC Lens, dat tweede eindigde met slechts één puntje minder dan Paris Saint-Germain. In Duitsland zit hij op dit moment aan 11 goals. Enkel Harry Kane en Serhou Guirassy doen beter met respectievelijk 22 en 17 doelpunten.

"Ik heb altijd gezegd dat ik een speler van absoluut topniveau wil worden", aldus Openda. "De transfer naar Leipzig heeft mij daarbij geholpen. De coach weet hoe hij de spelers naar hun kwaliteiten uitspeelt", klinkt het bij de Rode Duivel.

Over de ambities van de club is Openda duidelijk. "Het doel blijft ons kwalificeren voor de Champions League van volgend seizoen", zegt Openda. Wat dat betreft zit Leipzig op schema. Leipzig staat op dit moment vierde met 33 punten. Leverkusen is leider met 45 punten. In de Champions League is Leipzig ook dit seizoen nog actief. Op 13 februari staat het duel in de achtste finale met Real Madrid op het programma.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.