Winterse wolven van Antwerp: drietal droomt ervan Vermeeren achterna te gaan

Winterse wolven van Antwerp: drietal droomt ervan Vermeeren achterna te gaan

18 januari - 13:30

Luik twee van de Jupiler Pro League staat voor de deur. De topploegen zijn inmiddels terug van hun winterstage in het zuiden, waar niet alleen de gevestigde waarden, maar ook enkele jonge snaken het beste van zichzelf hebben gegeven. VoetbalPrimeur.be overloopt die winterse wolven, met in deze aflevering aandacht voor Royal Antwerp FC.

In tegenstelling tot alle andere vijftien clubs uit de JPL koos The Great Old ervoor om in januari in eigen streek te blijven. De reden? Besparingen! De laatste weken kwam al uitgebreid in het nieuws hoezeer Antwerp financiële kopzorgen heeft, al zou Paul Gheysens inmiddels (nog maar eens) hebben bijgepast. In ieder geval moest de ploeg van Mark van Bommel het stellen met de Belgische koude in plaats van de Spaanse zon. Op de open training van 5 januari liet de trainer drie beloften meetrainen.

Mahamadou Doumbia (19 jaar)
Antwerp plukte hem in september nog weg uit de Malinese tak van de academie van Jean-Marc Guillou, bij ons vooral bekend vanwege de Ivoriaanse invasie op de Freethiel. Voor de centrale middenvelder betekent het evenwel niet zijn eerste ervaring met Europa. Afgelopen seizoen mocht hij zich al bewijzen bij de reserven van Nordsjaelland. In Mali is de laatste jaren alvast stevig geïnvesteerd in voetbalaccommodatie. Plukt Antwerp daar binnenkort mee de vruchten van?

Moustapha Amadou Sabo (19)
Zelfde leeftijd, zelfde positie en een gelijkaardig parcours. Vanuit Niger mocht Sabo eveneens zijn kans wagen in het Hoge Noorden, zij het bij het Zweedse Hammarby IF. Daar draafde hij op bij het tweede elftal, dat uitkomt in de derde klasse. Net als Doumbia is Sabo een middenvelder die in de eerste plaats instaat voor de balrecuperatie. Antwerp huurt hem van Hammarby, met aankoopoptie. Met andere woorden: nog vijf maanden om zich te bewijzen!

Milan Smits (19)
Ook Smits kan voornamelijk op de middenstrook uit de voeten, al is hij aanvallender georiënteerd dan zijn Afrikaanse ploegmaats. In de memorabele titelcampagne was er voor de youngster een minuscule voetnoot weggelegd: tegen KV Mechelen, uitgerekend zijn ex-club, mocht hij enkele minuten voor affluiten invallen. Sindsdien ontwikkelt Smits zich verder bij de Young Reds, waar hij zowel in Eerste Nationale als in de Youth League een vaste kracht is/was. Door een gebrek aan mankracht haalde hij zelfs de selectie in twee van de Champions-League-duels. Profiteert het jeugdproduct straks verder van enkele afwezigheden?