Verheyen kiest Alderweireld: ''Maar in tweede deel waren anderen meer in beeld''

Verheyen kiest Alderweireld: ''Maar in tweede deel waren anderen meer in beeld''

18 januari - 11:20 Laatste update: 11:27
1

Donderdagavond vindt de Gouden Schoen-uitreiking plaats. Gert Verheyen, die dicht tegen de Gouden Schoen aan zat als speler maar deze nooit won, heeft een duidelijke favoriet voor de editie van 2023.

Verheyen steekt zijn voorkeur voor de favoriet van het afgelopen jaar niet onder stoelen of banken. "Toby Alderweireld is een grote persoonlijkheid die met veel succes is teruggekomen na een grote buitenlandse carrière. Hij is nuchter en zorgt voor leiderschap. En dan is hij ook nog bepalend geweest in het kampioenschap", vertelde Verheyen aan Sporza.

Toch plaatst Verheyen een kanttekening bij het jaar van de Antwerp-verdediger. "Alderweireld heeft het hele jaar fantastisch gepresteerd, maar in het tweede deel van het jaar zijn andere spelers wel nadrukkelijker in beeld geweest", zei Verheyen.

Verheyen vertelde meer over zijn keuzes. "In de tweede stemronde kom je sneller uit bij mannen van Union, al zullen die elkaar ook punten afsnoepen. Zelf ben ik daar ook gegaan voor Puertas en Amoura, met Vertonghen als derde", aldus de voormalige rechtsbuiten van Club Brugge, RSC Anderlecht en Lierse SK.

Verheyen werd in zijn loopbaan als speler viermaal kampioen met Club Brugge, maar zijn eerste kampioenschap behaalde de aanvaller met RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.