Ontketende Valhovic schiet Juventus comfortabel voorbij Sassuolo

Ontketende Valhovic schiet Juventus comfortabel voorbij Sassuolo

16 januari - 23:46

Juventus heeft een comfortabele 3-0 zege geboekt op Sassuolo. Dusan Vlahovic was de grote man bij de Oude Dame, met twee fraaie treffers in de eerste helft. Door de zege komt de club uit Turijn op twee punten van koploper Internazionale.

Na een kwartier spelen ontving Vlahovic de bal van teamgenoot Fabio Miretti, waarna hij de bal voor zijn linker klaarlegde en zonder te aarzelen uithaalde. Met een fraai schot vond de Serviër de linkerbovenhoek. Armand Laurienté kreeg vervolgens een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Fransman wist het doel niet te vinden. Vlahovic deed dat wel, wederom. Juventus kreeg een vrije trap toebedeeld op iets meer dan twintig meter van het doel vandaan. Via de onderkant van de lat werkte de spits de bal achter keeper Andrea Consigli.

Geheel kansloos was Sassuolo niet, want ook Domenico Berardi liet twee goede mogelijkheden onverzilverd. Federico Chiesa was wél genadeloos en bracht Juventus na een gemiste kans van Timothy Weah op 3-0. Na vrijgespeeld te worden door middenvelder Manuel Locatelli faalde Chiesa niet toen hij oog in oog kwam te staan met Consigli. Zo won de Bianconeri met 3-0 en nadert het koploper Inter tot op twee punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.