UPDATE: Knieblessure van Bayern-pion De Ligt blijkt mee te vallen

UPDATE: Knieblessure van Bayern-pion De Ligt blijkt mee te vallen

16 januari - 21:30 Laatste update: 17 januari - 21:47
1

Een flinke tegenvaller voor Matthijs de Ligt: de Nederlandse verdediger heeft alweer zijn derde knieblessure van dit seizoen opgelopen. Dat meldt zijn club Bayern München.

Eerder dit seizoen miste De Ligt al elf wedstrijden door twee verschillende knieblessures. Nu is het opnieuw raak: Bayern meldt dat De Ligt kapselschade heeft opgelopen aan zijn knie op het trainingskamp dat Bayern nu belegt in Portugal. Het is niet duidelijk hoelang de Oranje-international uit de roulatie zal zijn.

Voor trainer Thomas Tuchel is de blessure van De Ligt ook slecht nieuws. Kim Min-jae is momenteel actief op de Azië Cup, waardoor er weinig centrale verdedigers overblijven. De kans is dan ook goed aanwezig dat aanwinst Eric Dier komend weekend meteen debuteert, als Bayern thuis speelt tegen Werder Bremen.

Bayern München verblijft momenteel in Faro, om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Werder. Der Rekordmeister staat op dit moment tweede in de Bundesliga, achter koploper Bayer Leverkusen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Update: De blessure van De Ligt lijkt mee te vallen. De wedstrijd van zondag tegen Werder Bremen lijkt nog te vroeg te komen, maar daarna kan de Oranje-international gewoon weer aansluiten bij de groepstraining van Bayern.