'Druk op Xavi neemt grote proporties aan: Deco eist actie van Barcelona-trainer'

'Druk op Xavi neemt grote proporties aan: Deco eist actie van Barcelona-trainer'

16 januari - 15:50

De druk op Xavi neemt grote proporties aan. Dat melden diverse Spaanse media, waaronder Sport. Technisch directeur Deco wil dat er zo snel mogelijk dingen veranderen, anders zou er binnenkort zomaar een andere trainer voor de groep kunnen staan bij FC Barcelona

De pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Real Madrid in de Supercopa de España is ingeslagen als een bom bij Barcelona. Waar voorzitter Joan Laporta sindsdien zweeg, sprak Deco al wel. Sport weet dat de Portugese beleidsbepaler heeft gezegd dat het verlies tegen Real 'niets verandert' aan de toekomst van het team en aan de positie van Xavi op korte termijn.

Wel eist hij dat er binnen alle geledingen van de club nagedacht wordt over hoe het tij kan worden gekeerd. Xavi moet dus ook aan de bak. Deco wil dat de trainer van Barcelona dringend oplossingen vindt voor het 'slechte' spel van de voorbije weken. Deco vindt dat er gedurende het gehele seizoen aanhoudende problemen zijn en dat Xavi nu echt beslissingen moet gaan nemen.

De wedstrijd van komende donderdag wordt hoe dan ook erg belangrijk voor de toekomst van Xavi bij Barcelona. Mocht hij er niet in slagen om zijn elftal naar een overwinning te gidsen in het bekerduel met Unionistas, dan kan de situatie wel eens heel penibel worden. Bij een eventueel ontslag zou oud-speler Rafael Márquez doorschuiven vanuit het beloftenteam.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.