Goed verdiend: Mourinho pakte al fortuin aan ontslagvergoedingen

Goed verdiend: Mourinho pakte al fortuin aan ontslagvergoedingen

16 januari - 13:44
8

AS Roma heeft José Mourinho na een reeks tegenvallende resultaten op straat gezet. Voor de Portugees is het niet de eerste keer dat hij vroegtijdig zijn biezen kan pakken bij een Europese topclub. Hoeveel heeft The Special One inmiddels aan ontslagvergoedingen bij elkaar verdient? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit. 

Wat verdiende Mourinho aan ontslagvergoedingen?

Het eerste ontslag van Mourinho vond plaats in 2007. Na bonje met het bestuur van Chelsea besloot de club uit Londen het contract van de manager af te kopen. De totale kosten van dat besluit? Zo'n 26,8 miljoen euro. In 2013 keerde Mourinho terug bij The Blues, om vervolgens in 2015 opnieuw ontslagen te worden. Dat kostte Chelsea nog eens 9,6 miljoen euro.

Ook bij Real Madrid viel het doek voor Mourinho. In 2013 besloot De Koninklijke niet verder te gaan met de Portugese trainer en zijn staf, wat de Madrilenen in totaal 19,7 miljoen euro zou hebben gekost. Manchester United moest in 2018 nóg meer neertellen voor het vertrek van Mourinho en zijn vertrouwelingen. Maar liefst 22,7 miljoen euro werd betaald om team Mourinho weg te kunnen sturen. Ontslagen worden in de Premier League legt Mourinho sowieso geen windeieren: een breuk kostte Tottenham Hotspur ook een slordige 17,4 miljoen euro.

In totaal 'verdienden' The Special One en zijn staf ruim 96 miljoen euro aan ontslagvergoedingen. Hoeveel Mourinho overhoudt aan zijn ontslag bij AS Roma is nog niet bekend. Naar verluidt verdiende de oefenmeester zo'n 7 miljoen euro op jaarbasis in de Italiaanse hoofdstad. Zijn contract liep nog maar een paar maanden door, waardoor een astronomische ontslagvergoeding onwaarschijnlijk lijkt.