Winterse wolven van Club Brugge: Club NXT goed vertegenwoordigd, Seys maakt sier

Winterse wolven van Club Brugge: Club NXT goed vertegenwoordigd, Seys maakt sier

16 januari - 13:00

Luik twee van de Jupiler Pro League staat voor de deur. De topploegen zijn inmiddels terug van hun winterstage in het zuiden, waar niet alleen de gevestigde waarden, maar ook enkele jonge snaken het beste van zichzelf hebben gegeven. VoetbalPrimeur.be overloopt die winterse wolven, met in deze aflevering aandacht voor Club Brugge.

Laurens Goemaere (17 jaar)
De zeventienjarige middenvelder mag zich met recht en rede een Brugs opleidingsproduct noemen. Hij doorliep er zelfs alle jeugdreeksen! Tot een debuut bij de A-ploeg leidde dat blauw-zwarte bloed nog niet, maar in de Challenger Pro League steekt Goemaere wel steeds vaker zijn neus aan het venster. Na zeven basisplaatsen nam Ronny Deila hem mee richting Marbella.

Alejandro Granados (17)
In augustus streek de Amerikaanse Spanjaard neer in het Venetië van het Noorden, na een overstap vanuit Orlando. Een typisch Spaans profiel, met puike voetjes en een uitstekend overzicht. Hoewel het als zeventienjarige uiteraard even wennen is als je van continent verhuist, verzamelde Granados toch al 357 minuten bij Club NXT.

Amine Et Taïbi (20)
Eind 2022, toen nog in dienst van KRC Genk, liep de Marokkaan een stevige enkelblessure op. Sinds zijn herstel gaat het hem meer voor de wind. Et Taïbi maakte indruk bij Jong Genk en trok vervolgens naar de concurrent uit Brugge. Daar is de verdediger een vaste waarde in de achterhoede. Op zijn twintigste lijkt de tijd stilaan gekomen om in de JPL aan de bak te gaan.

Joaquin Seys (18)
In mei vorig jaar ondertekende de vleugelverdediger een nieuw contract. Dat lijkt hem een stevige duw in de rug gegeven te hebben. Onze achttienjarige landgenoot met de Spaanse voornaam doet het prima bij Club NXT en liet op de winterstage bij de grote jongens blijkbaar een uitstekende indruk na. Nu Tajon Buchanan richting Milaan trok, is er alvast een plekje vrijgekomen ...

Chemsdine Talbi (18)
Toen Rik De Mil de sleutels van het A-elftal (even) in handen kreeg aan het einde van vorig seizoen, mocht deze Talbi daarvan profiteren. De technisch vaardige aanvallende middenvelder kreeg vijf keer de kans om in te vallen. De voorbereiding stond met rood omcirkeld om nog wat te klimmen in de hiërarchie, maar toen sloeg het noodlot toe. Een zware knieblessure zette Talbi een half jaar aan de kant. Zijn selectie voor de winterstage heeft zijn vertrouwen ongetwijfeld deugd gedaan.

Bi Abdoul Yameogo (19)
Enkele maanden terug stapte de krachtige verdediger over van ASEC Mimosas, een club uit zijn thuisland Ivoorkust. Pas begin oktober volgde zijn debuut voor Club NXT. In drie basisplaatsen en vier invalbeurten maakte Yameogo zoveel indruk op Deila dat hij zijn valiezen mocht pakken voor Marbella. Club Brugge hoopt op een verhaal à la Odilon Kossounou of Abakar Sylla.