Burnley en KV Kortrijk wilden Sadiki: “Ik voelde geen kansen bij Anderlecht”

Burnley en KV Kortrijk wilden Sadiki: “Ik voelde geen kansen bij Anderlecht”

16 januari - 09:25 Laatste update: 10:12
7

Noah Sadiki maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Union SG. De 19-jarige middenvelder sprak met Het Nieuwsblad over zijn transfer en vertrek bij paars-wit.

Ook PSV, KV Kortrijk en Burnley waren geïnteresseerd. “Ze waren niet allemaal zo concreet. (denkt na) Misschien had ik toen toch wat stress. Het voelde als een noodgeval en toch had ik niet meteen een andere club. Na het eerste contact met Union duurde het even heel lang, vond ik. Tot de club mij belde en zei dat ik rustig moest blijven, het kwam in orde.”

Sadiki wilde meer speelkansen bij RSC Anderlecht, maar voelde dat hij er geen zou krijgen. Uiteindelijk koos hij voor Union SG. “Ik vroeg in de voorbereiding aan de trainer wat de plannen waren bij Anderlecht. Hij heeft het niet duidelijk gezegd, maar ik voelde gewoon aan alles dat ik niet zou spelen. Zeker omdat er nog veel nieuwkomers zouden komen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.