Ook Algerije kent een moeizame start op Afrika Cup, gelijkspel tegen Angola

15 januari - 23:03
2

Algerije is de Afrika Cup 2023 begonnen met een gelijkspel tegen AngolaDe Woestijnvossen kwamen in hun openingsduel niet langs Angola: 1-1.

Algerije trad aan met grote namen als Riyad Mahrez, Ismaël Bennacer en Nabil Bentaleb. Aanvankelijk ging alles volgens plan voor Algerije, dat na achttien minuten spelen op voorsprong kwam via Baghdad Bounedjah, speler van het Qatarese Al Sadd.

Met de buitenkant van zijn rechtervoet verschalkte Bounedjah de doelman van Angola en het leek de opmaat naar meer. Hoewel Algerije het betere van het spel had en ook een stuk meer balbezit had, waren kansen schaars. Niet geheel onterecht kwam Angola in de 68ste minuut via de strafschopstip langszij. Invaller Mabululu, die actief is in de hoogste afdeling van Egypte, faalde niet van elf meter.

Na de gelijkmaker wist Algerije het net van Angola niet meer te vinden, waardoor de ploegen met 1-1 gelijkspeelden. Het Noord-Afrikaanse land zit in Groep D met verder Burkina Faso en Mauritanië. Aanstaande zaterdag neemt Algerije het in de tweede groepswedstrijd op tegen Burkina Faso.