Tienkoppig Guinee verrast ook en houdt stand tegen Kameroen op Afrika Cup

15 januari - 20:22 Laatste update: 20:22
1

Opnieuw een verrassing op de Afrika Cup, Kameroen en Guinee hebben met 1-1 gelijkgespeeld. Namens Kameroen kwam Frank Magri tot scoren, bij Guinee scoorde Mohamed Bayo. Guinee kreeg op het einde van de eerste helft een rode kaart en wist de hele tweede helft stand te houden.

Guinee had slechts 10 minuten de tijd nodig het eerste doelpunt te maken. Bayo kwam namens Guinee tot scoren. Kameroen was de dominante ploeg en had veruit het meeste balbezit. Guinee ging met een nipte voorsprong richting de rust, maar kreeg vlak voor het rustsignaal nog een rode kaart. Francois Kamano werd naar de kant gestuurd.

In de tweede helft werd de dominantie van Kameroen nog groter. Dit leidde al vlug tot de gelijkmaker. In de 51e minuut wist Magri de score gelijk te trekken. Kameroen probeerde nog voor de volle buit te gaan, maar Guinee wist tot het laatste fluitsignaal stand te houden. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel.