Volgende stunt op Afrika Cup, Kaapverdië verslaat Ghana van Odoi en Ashimeru

14 januari - 23:10 Laatste update: 15 januari - 15:17
3

Kaapverdië heeft voor een hele grote stunt gezorgd op de Afrika Cup door met 1-2 te winnen van Ghana. The Black Stars worden gezien als één van de favorieten voor de eindzege, maar Kaapverdië wist in de slotfase de drie punten te pakken in Groep B. Bij Ghana begonnen Denis Odoi (Club Brugge), Joseph Paintsil (KRC Genk) en Majeed Ashimeru (RSC Anderlecht) in de basis.

Eerder vandaag zorgden Equatioraal-Guinea en Mozambique al voor een stunt door gelijk te spelen tegen Nigeria en Egypte. De grootste stunt kwam op naam van Kaapverdië. De zege van Kaapverdië was niet onverdiend te noemen.

Kaapverdië wist na 17 minuten spelen op voorsprong te komen via Jamiro Monteiro. Voor de rust leek Ghana via Anderlecht-middenvelder Majeed Ashimeru op gelijke hoogte te komen, maar zijn fraaie afstandsschot werd afgekeurd.

In de tweede helft bracht Alexander Djiku Ghana naast Kaapverdië. De match ging gelijk op en leek af te stevenen op een gelijkspel. Toch zorgde Kaapverdië voor een grootse stunt, in de 92e minuut was het Garry Mendes Rodrigues die namens Kaapverdië de winnende treffer binnen werkte.