'Ajax wil verloren zoon terug in huis halen, maar concurrentie van Barcelona'

'Ajax wil verloren zoon terug in huis halen, maar concurrentie van Barcelona'

15 januari - 18:47
1

Ajax maakt serieus werk van een transfer van Julian Rijkhoff. De Amsterdammers hebben een inmiddels een bod neergelegd bij Borussia Dortmund, meldt De Telegraaf. De achttienjarige spits zet zelf ook zijn zinnen op een terugkeer.

Rijkhoff stond te boek als groot talent bij Ajax, maar in januari 2021 maakte hij de overstap naar Borussia Dortmund. Volgens De Telegraaf kan hij bij de Duitse topclub blijven, maar wil hij niets liever dan terugkeren en alsnog doorbreken. Die Borussen zouden het voorstel van Ajax in beraad hebben.

Ajax heeft voorlopig één miljoen euro, bonussen en een percentage doorverkoop over voor Rijkhoff, die een contract tot medio 2026 heeft. Ook FC Barcelona ziet de komst van de goaltjesdief zitten, maar werd nog niet concreet. Als Ajax en Dortmund een akkoord bereiken, dan ligt voor hem een contract voor vier of vijf seizoenen klaar in de Johan Cruijff Arena. 

Bij Borussia Dortmund werd Rijkhoff twee seizoenen achter elkaar topscorer van het O19-elftal. Ook in de UEFA Youth League gooide hij hoge ogen met veel goals. De aansluiting met het eerste elftal wist hij echter nog niet te maken. Ook bij het tweede team van Die Schwarzgelben komt hij er nog niet aan te pas.

"We hadden gehoopt dat Julian inmiddels iets verder zou zijn bij Dortmund", zei zaakwaarnemer Dick van Burik in november nog tegen Voetbal International. "Julian is natuurlijk een van de toptalenten uit zijn leeftijdscategorie op zijn positie, maar de club vindt dat hij op het moment nog niet klaar is voor het eerste elftal. En in de 3. Liga, waar het tweede team speelt, wordt gewoon heel anders gevoetbald: dat is eigenlijk alleen maar fysiek geweld."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.