'Dortmund mogelijk met financiële uitdaging door nieuwe details contract Maatsen'

'Dortmund mogelijk met financiële uitdaging door nieuwe details contract Maatsen'

15 januari - 17:01

Er zijn nieuwe details bekend gemaakt rondom de transfer van Ian Maatsen. Dortmund kon in de huurdeal van Maatsen geen koopoptie bedwingen en de linksback verlengde zijn contract bij Chelsea. Dit nieuwe contract bevat wel een afkoopclausule, meldt BILD.

Volgens BILD zou deze afkoopclausule meer dan 30 miljoen pond bedragen, omgerekend een kleine 35 miljoen euro. Als Dortmund de oud-speler van het Burnley van Vincent Kompany, definitief wil vastleggen in de zomer, zal het dus over de brug moeten komen. Dit zou een flinke financiële uitdaging kunnen zijn voor de Duitse topclub. De huidige nummer vijf van de Bundesliga huurt Maatsen voor een halfjaar en neemt zijn volledige salaris over.

Maatsen stond afgelopen weekend meteen in de basis in het competitieduel met Darmstadt. De vleugelverdediger maakte de negentig minuten vol en vormde een linkerflank met Donyell Malen. De verdediger wacht ook een weerzien met PSV, waar hij van 2015 tot 2018 in de jeugdopleiding speelde. In de achtste finales van de Champions League stuit Borussia Dortmund namelijk op de Eindhovenaren. Op 20 februari komen de Duitsters naar het Phillips Stadion, de return wordt op 13 maart in het Signal Iduna Park afgewerkt.