Cools (ex-Westerlo) over avontuur in Saoedi-Arabië: ''Het is aan de durvers''

Cools (ex-Westerlo) over avontuur in Saoedi-Arabië: ''Het is aan de durvers''

15 januari - 11:15 Laatste update: 11:22

Voetballen in Saoedi-Arabië wordt vaak geassocieerd met flinke salarissen van vele miljoenen. Echter, ook in de lagere klassen kan men er een behoorlijk bedrag opstrijken. Jens Cools speelde in de tweede klasse bij Al Riyadh en vertelde over zijn ervaringen met de loonbetalingen.

Zo was het voor Cools altijd spannend of hij wel zijn salaris zou ontvangen. ''Als de resultaten daar wat minder zijn, dan laten de betalingen langer op zich wachten. Maar uiteindelijk zit je daar toch voor het geld zo ver van huis. Als dat er dan niet komt...'', vertelde Cools aan Het Laatste Nieuws.

Toch vond de verdedigende middenvelder het een verrijkende ervaring. ''Maar ik heb er geen spijt van dat ik ben gegaan. Het leven is aan de durvers'', aldus Cools.

Cools speelt momenteel weer in België, namelijk voor Lierse Kempenzonen. Dit seizoen stond Cools twaalf keer op het veld in de Challenger Pro League en daarin wist hij één keer te scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.