'Transferwending Henderson, Al Ettifaq niet bereid mee te werken aan vertrek'

'Transferwending Henderson, Al Ettifaq niet bereid mee te werken aan vertrek'

15 januari - 07:47 Laatste update: 08:08
1

Een nieuwe wending in de transfersoap rond Jordan Henderson: Ajax en Juventus dreigen af te moeten haken. Althans, dat meldt The Daily Mail. Al Ettifaq peinst er volgens de Engelse krant niet over om de 33-jarige middenvelder van de hand te doen.

Henderson is het absolute toptarget van Ajax én Juventus, maar zijn komst lijkt van de baan. De 81-voudig international van Engeland vloog dit weekend naar Abu Dhabi om zich bij de andere spelers van Al Ettifaq, waaronder Jack Hendry (ex-Club Brugge), te voegen voor een trainingskamp.

Het blijkt een teken aan de wand: Al Ettifaq is niet van plan om mee te werken aan een vertrek van Henderson, die afgelopen zomer overkwam van Liverpool. Dat meldt The Daily Mail. De Engelse krant meldde ook als één van de eersten dat Henderson wilde terugkeren naar Europa, omdat hij niet kan aarden in Saudi-Arabië.

Al Ettifaq wil echter niet onderhandelen over Henderson. De exacte beweegredenen zijn niet helemaal duidelijk, maar er gaan geluiden dat de club van manager Steven Gerrard de opdracht heeft gekregen van de Saudische autoriteiten om de selectie op peil te houden. Een exit van één van de sterren past daar niet in.

Het is een flinke domper voor Ajax, dat de laatste dagen het gaspedaal indrukte voor Henderson. John van 't Schip bevestigde zondag dat er gesprekken lopen. "Ze zijn aan het praten. Hij moet nog wel dingen regelen in Saudi-Arabië. Meer kan ik er niet over zeggen. Maar we kunnen wel zo'n type gebruiken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.