Teruggekeerde Sancho is direct belangrijk voor winnend Borussia Dortmund

13 januari - 20:43 Laatste update: 20:54
1

Borussia Dortmund heeft een zege geboekt op SV Darmstadt. In het Stadion am Böllenfalltor werd het 0-3 voor de Champions League-opponent van PSV, mede dankzij een assist van Jadon Sancho. De Engelsman maakte zijn rentree bij Dortmund.

Nadat Dortmund zijn laatste vier Bundesliga-duels van 2023 niet wist te winnen, hoopte de ploeg van Edin Terzic het nieuwe jaar op een betere manier te beginnen. Op bezoek bij Darmstadt startte Maatsen één dag na zijn presentatie in de basis. Hij vormde aan de linkerkant een tandem met Malen. Aanwinst Sancho begon op de bank.

Dortmund had het niet makkelijk op bezoek bij de hekkensluiter van de Bundesliga, maar kwam na een kwart wedstrijd wel op voorsprong. Julian Brandt was de gevierde man bij Die Borussen. Toch kreeg Darmstadt na de openingstreffer ook zo zijn kansen.

Lang bleef de 0-1 stand op het scorebord staan. Richting het einde van de wedstrijd maakte Darmstadt aanstalten voor een slotoffensief, maar daar kwam het niet van: een klein kwartier voor tijd verdubbelde Marco Reus de marge, op aangeven van invaller Sancho. In de blessuretijd bepaalde Youssoufa Moukoko de eindstand op 0-3 met een fraaie individuele actie.

Door de overwinning herovert Dortmund de vijfde plaats in de Bundesliga, die Eintracht Frankfurt heel even in handen had na de overwinning op RB Leipzig eerder op zaterdag. Het gat met nummer vier RB Leipzig bedraagt nu drie punten. Darmstadt blijft onderaan staan in de Bundesliga.