Moris (Union) over bekerduel met Anderlecht: “We willen echt trofee winnen”

Moris (Union) over bekerduel met Anderlecht: “We willen echt trofee winnen”

13 januari - 12:01
1

In een gesprek met RTBF geeft Anthony Moris, doelman van Union Saint-Gilloise, inzicht in het doel van de club voor de tweede seizoenshelft. Na een welverdiende pauze in Alicante, is Moris er weer helemaal klaar voor. Union is op zoek naar succes, hetzij in de competitie, beker, of de Conference Leagu

"We willen echt een trofee winnen, of het nu de beker of de competitie is," aldus Moris. In de aanloop naar de kwartfinale tegen Anderlecht in de beker erkent Moris de uitdagingen van vermoeidheid en een intens schema voor Union, vooral als ze deze wedstrijd winnen. 

"Blessin doet een beroep op veel spelers om klaar te zijn voor de play-offs." Moris benadrukt het belang van wedstrijden boven trainingen en het rouleren van spelers als essentiële elementen voor succes. “Dit seizoen hebben we veel spelers gerouleerd”, getuigt Moris. “Niet om geen respect te tonen voor onze tegenstanders, maar omdat we wisten dat het belangrijk was als we dit seizoen ver wilden komen. Daar ontbrak het ons vorig jaar aan.

De rivaliteit met RSC Anderlecht en de recente prestaties van Brusselse clubs staan ook centraal in Moris' overwegingen. Hij toont begrip voor Anderlecht's huidige niveau en betreurt de neergang van Standard. “Persoonlijk ben ik blij om Anderlecht te zien spelen op het niveau dat ze dit seizoen laten zien, want we hebben de grote ploegen nodig om een aantrekkelijke competitie te hebben. Het is alleen jammer dat Standard het al een tijdje niet zo goed doet.”