Vanhaezebrouck: 'Bij bepaalde clubs al na 5 wedstrijden Rode Duivel, Fofana niet'

Vanhaezebrouck: 'Bij bepaalde clubs al na 5 wedstrijden Rode Duivel, Fofana niet'

12 januari - 16:37
80

Malick Fofana trok voor 22 miljoen euro inclusief bonussen van KAA Gent naar Olympique Lyon. Een erg mooi bedrag voor de Buffalo’s. Vanhaezebrouck is er echter van overtuigd dat Fofana op termijn nog meer geld had kunnen opleveren voor KAA Gent en deelt daarbij een sneertje uit naar ex-bondscoach Roberto Martinez.

Vanhaezebrouck doelt op het feit dat Fofana nog niet werd opgeroepen voor de Rode Duivels tot nu toe. "Malick is als 18-jarige al titularis van de beloftenploeg van ons land. Wij hebben niet het geluk dat Gentse talenten zomaar worden opgenomen bij de Rode Duivels", aldus de coach in Het Nieuwsblad.

Volgens hem werden er in het verleden nochtans andere spelers veel sneller geselecteerd. "Maar daarvoor moet je band met de bondscoach, of beter met de ex-bondscoach iets beter zijn. Bepaalde clubs hebben het geluk dat een speler na amper vijf wedstrijden als basisspeler al Rode Duivel wordt", deelt Vanhaezebrouck een sneertje uit naar Martinez.

Volgens Vanhaezbrouck heeft een selectie voor de nationale ploeg een enorme invloed op de transferwaarde van de speler in kwestie. "Dan verhoogt de waarde met tien miljoen euro en was Malick nu misschien 35 miljoen euro waard. AA Gent en Malick hadden dat geluk helaas niet", besluit de KAA Gent-coach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.