Genk wil vertrekkers opvangen met eigen jeugd: Een kans durven geven

Genk wil vertrekkers opvangen met eigen jeugd: "Een kans durven geven"

11 januari - 22:18
28

KRC Genk deed de voorbije jaren heel vaak een beroep op jonge talenten, al kwamen ook bijzonder vaak uit het buitenland. De Limburgers willen daar verandering in brengen met jonges van eigen kweek. Enkele pionnen mogen alvast hopen op speelkansen in de (nabije) toekomst.

Voor Head of Football Dimitri De Condé is het duidelijk dat Genk moet inzetten op de eigen jeugd. "We hebben stevig geïnvesteerd in een tweede profploeg, de werking van Jong Genk neemt een steeds grotere hap uit het budget. Maar het is de weg die we willen inslaan. Omdat we ons DNA trouw willen blijven", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Dat moet vooral op lange termijn iets opleveren, maar ook op korte termijn kunnen enkele jonge jongens kansen krijgen. Vooral in de verdediging staan er enkele jongens klaar om een mogelijk vertrek van Cuesta of McKenzie op te vangen. "Als één van onze spelers daar mocht vertrekken, moeten we één van onze jongeren een kans durven geven", zegt De Condé.

"Daar hebben we met Kongolo (17), Manguelle en Onstein (beiden 16) getalenteerde jongeren in de wachtkamer hebben zitten", geeft de Head of Football van Genk nog aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.