'RSC Anderlecht richt het vizier op Afrika Cup-deelnemer Sylla'

'RSC Anderlecht richt het vizier op Afrika Cup-deelnemer Sylla'

12 januari - 21:16
2

RSC Anderlecht is al even op zoek naar een nieuwe verdediger en speurt daarvoor in flink wat landen. Ook in Nederland, waar het op het spoor is gekomen van Sékou Oumar Sylla.

De 24-jarige verdediger speelt momenteel voor de tweedeklasser Cambuur, waar hij zich in de kijker heeft gespeeld. Sylla mag met Guinee mee naar de Afrika Cup en kan deze winter of komende zomer ook een nieuwe stap zetten.

In Afrikaanse media valt namelijk te lezen dat heel wat ploegen interesse tonen in Sylla. De verdediger wordt gelinkt aan RSC Anderlecht, maar ook Le Havre, Sturm Graz en enkele ploegen uit Nederland en Cyprus hebben het vizier gericht op Sylla.

Bij Anderlecht moet Sylla achterin voor meer concurrentie zorgen. Hij kan mogelijke blessures van Jan Vertonghen opvangen, terwijl de Guineeër ook als linksachter uit de voeten kan. Daarnaast zal ook Zeno Debast komende zomer vertrekken bij de club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.