OFFICIEEL: Sancho keert (tijdelijk?) terug naar Borussia Dortmund

OFFICIEEL: Sancho keert (tijdelijk?) terug naar Borussia Dortmund

11 januari - 13:35 Laatste update: 13:52
1

Jadon Sancho keert officieel terug bij Borussia Dortmund. De aanvaller die bij Manchester United geen toekomst meer had door een meningsverschil met Erik ten Hag, keert tijdelijk terug in de Bundesliga. In het huurcontract zit geen optie tot koop.

Dortmund heeft een bedrag van 3,5 miljoen euro afgetikt om Sancho tot het eind van dit seizoen te huren. Dit bedrag kan nog oplopen tot vier miljoen euro. De 23-jarige Sancho speelde van 2017 tot 2021 al voor Borussia Dortmund. Daar maakte de Engelsman zo veel indruk dat hij zijn transfer naar United verdiende. In de Bundesliga speelde hij tot nu toe 137 duels en maakte hij vijftig goals.

Sancho lijkt bij United geen toekomst meer te hebben, zolang Ten Hag trainer is in Manchester. De aanvaller haalde op social media openlijk uit naar de Nederlander, nadat die in een interview had gezegd dat Sancho niet hard genoeg trainde. Ten Hag wilde dat de aanvaller hier zijn excuses voor aanbood, maar dit weigerde hij. Sindsdien is Sancho uit de eerste selectie van United gezet. Zijn laatste duel speelde de Engelsman op 26 augustus.

Voor Sancho is zijn terugkeer in Dortmund een prachtige stap. "Toen ik in de kleedkamer kwam voelde het voor mij weer echt als thuiskomen. Ik ken de club van binnen en van buiten en ik was altijd erg hecht met de fans. Ik heb altijd contact gehouden met de mensen van hier. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te zien en me weer voetballer te voelen."