'Bayern wil na mislopen Dragusin verdediger wegplukken bij PSG'

'Bayern wil na mislopen Dragusin verdediger wegplukken bij PSG'

10 januari - 11:29

Bayern München is nog steeds dringend op zoek naar een verdedigende versterking. Eerder werden Ronald Araújo, Trevoh Chalobah, Eric Dier en Radu Dragusin nadrukkelijk aan Bayern gelinkt. Die laatste blijkt nu toch voor een overstap naar Tottenham Hotspur te kiezen. Nu meldt Sky-reporter Kerry Hau dat de Duitsers vol gaan voor Nordi Mukiele.

De Fransman van Paris Saint-Germain kan uit de voeten als centrale verdediger en als rechtsback. Volgens diverse media ziet Bayern-coach Thomas Tuchel hem als dé ideale kandidaat voor de rechtsbackpositie. De clubs zijn al in gesprek over een eventuele overname. PSG zou, in het geval dat ze de Fransman van de hand doen, een vervanger moeten vinden. Dat maakt de deal een stuk lastiger, volgens Fabrizio Romano.

De 26-jarige verdediger komt er bij PSG niet veel aan te pas en zou wel oren hebben naar een stap richting de Bundesliga. Bovendien kent hij de competitie erg goed want hij speelde al honderd wedstrijden voor RB Leipzig. Daar speelde hij van 2018 tot 2022, waarna PSG hem voor 12 miljoen euro overnam. In 146 wedstrijden voor Leipzig kwam hij tien keer tot scoren en was hij elf keer aangever.

Bayern probeerde dinsdag nog op het allerlaatste moment de Dragusin-deal van Tottenham Hotspur te kapen. De Roemeense verdediger van Genoa lijkt toch naar de Premier League te verkassen voor zo’n 25 miljoen euro, ondanks dat Bayern volgens Romano net iets meer heeft geboden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.