Congolese ploegfoto ziet er leuk uit: Kayembe doet Genks truitje aan

Congolese ploegfoto ziet er leuk uit: Kayembe doet Genks truitje aan

9 januari - 22:31
3

De Afrika Cup komt eraan en die gaat er altijd net dat tikkeltje losser aan toe. Zo heeft de nationale ploeg van de Democratische Republiek Congo een originele ploegfoto laten nemen. Alle spelers tekenenen present, maar dan wel in hun respectievelijke clubtruitjes.

Het Congolese tenue bleef dus nog even aan de kant. Daardoor kunnen we Joris Kayembe eenvoudig herkennen: de linksachter, die overigens twee caps voor de Rode Duivels verzamelde, poseert in het blauw-en-wit van KRC Genk. Verder herbergt de Congolese selectie geen andere speler die momenteel in ons land speelt, maar dat wil niet zeggen dat er geen namen een belletje doen rinkelen.

Integendeel, met Dylan Batubinsika (AS Saint-Etienne), Theo Bongonda (Spartak Moskou), Rocky Bushiri (Hibernian FC), Chancel Mbemba (Olympique Marseille) en Edo Kayembe (Watford FC) nemen straks nog vijf oude bekenden van de Jupiler Pro League deel aan de Afrika Cup namens DR Congo. Ook zij vallen allemaal terug te vinden op de foto, meer bepaald op de onderste twee rijen.