Broos kent weinig steun in Zuid-Afrika: Ik werd geboycot

Broos kent weinig steun in Zuid-Afrika: "Ik werd geboycot"

10 januari - 15:45
2

De Afrika Cup staat op het programma, waaraan ook Hugo Broos zal deelnemen met zijn Zuid-Afrika. De verwachtingen zijn hoog bij het Afrikaanse land, al heeft Broos het daar niet altijd even makkelijk.

In een gesprek met La Dernière Heure onthult Broos namelijk dat hij al vaker met tegenkanting van de clubs kwam te zijn. Zo kwam hij al in het oog van de storm te staan toen hij aangaf dat Zuid-Afrika geen echte vedetten heeft, in tegenstelling tot de andere Afrikaanse landen.

Broos probeerde de brokken wel te lijmen, maar een verzoening kwam er niet. "Ik heb vier keer geprobeerd om een ​​vergadering te hebben met alle trainers van de Eerste Klasse, maar ik werd geboycot door de Pro League", klinkt het. "Mijn brief werd zelfs niet door de Pro League naar de clubs gestuurd."

Lokale Mourinho
In Zuid-Afrika krijgt hij ook te maken met flink wat persoonlijkheden. Eentje daarvan is de trainer van Mamelodi Sundowns. "Hij is de lokale Mourinho. Hij doet alsof hij God is en iedereen luistert naar wat hij zegt", aldus Broos.

"Hij heeft kritiek op mij geleverd omdat twee van zijn spelers geblesseerd terugkwamen van het nationale team. Op een gegeven moment had hij zelfs 11 geblesseerde spelers! De reden is simpel: het programma is te druk. Ik hoop dat mijn spelers niet uitgeput zullen zijn voor de Afrika Cup", geeft Broos nog mee.

Broos beseft dan ook dat bij een slecht resultaat op de Afrika Cup er flink wat kritiek zal komen en zijn resultaat er hoogstwaarschijnlijk ook opzit. "Geen zorgen. Met de leeftijd heb ik een olifantenhuid. Ik zeg dat het al een klein wonder is dat we ons hebben gekwalificeerd", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.