Arsenal wil Oranje-international in zomer overnemen

'Arsenal meldt zich bij Leverkusen en wil Oranje-international in de zomer'

8 januari om 22:44

Jeremie Frimpong kan zich verheugen op de belangstelling van Arsenal. De club uit Londen, waar Rode Duivel Leandro Trossard onder contract staat, zou de wingback in de zomer willen verwelkomen, zo meldt het Duitse BILD.

Idealiter zou Arsenal zich al in januari willen versterken met een verdediger, maar het Duitse medium stelt dat de contractuele situatie van de Oranje-international de plannen heeft doen wijzigen. Frimpong zou namelijk een clausule in zijn contract hebben staan waardoor hij in de zomer voor een bedrag van veertig miljoen euro bij Bayer Leverkusen mag vertrekken.

Ook Leverkusen zelf neemt het liefst pas in de zomer afscheid van zijn vleugelverdediger. Die Werkself gaat momenteel immers aan kop in de Bundesliga en heeft na zestien duels vier punten meer dan Bayern München, al heeft laatstgenoemde club een duel minder gespeeld. Leverkusen nam Frimpong in januari 2021 over van Celtic, voor een bedrag van elf miljoen euro. Sindsdien heeft Frimpong 117 wedstrijden voor de Duitsers gespeeld, waarin hij met achttien doelpunten en dertig assists ook aanvallend een behoorlijke bijdrage leverde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.