Degryse over Gouden Schoen: 'Verdorie, zelfs als analist voel ik spanning'

Degryse over Gouden Schoen: 'Verdorie, zelfs als analist voel ik spanning'

8 januari - 10:25 Laatste update: 10:28
6

De spanning stijgt, want 18 januari komt steeds dichterbij: de datum waarop de Gouden Schoen wordt uitgereikt. Hoewel analist Marc Degryse niet meer op de velden staat, betekent dit niet dat hij niets voelt bij de naderende datum.

De aanstaande uitreiking van de Gouden Schoen roept mooie herinneringen op bij de analist. 'Toen ik de Gouden Schoen van 1991 won, was het Gala nog kleinschalig in het Casino van Knokke. Ik herinner mij dat ik vol spanning in de zaal zat', schreef Degryse over zijn tijd bij RSC Anderlecht in Het Laatste Nieuws.

De analist kan zich, als voormalig spits van KAA Gent, RSC Anderlecht en Club Brugge moeiteloos inleven in de kandidaten van deze editie. 'Telkens wanneer de verkiezing in aantocht was - nam de nervositeit toe bij mij. Dat zal dit jaar niet anders zijn bij Toby Alderweireld, bij die mannen van Union, bij Jan Vertonghen, omdat het nu eenmaal zo 'speciaal' is om op die erelijst te staan', pende Degryse.

Degryse kan niet wachten tot de show begint. 'Verdorie, net als toen als voetballer, zorgt de Gouden Schoen ervoor dat ik nu als analist in de dagen voor de uitreiking precies iets meer spanning voel', aldus de analist.

Tijdens de uitreiking zal ook een Gouden Schoen uitgereikt worden voor de beste Belg in het buitenland; het draait dus niet alleen om de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.